Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Vleesetende planten
Terug

Zonnedauw 'Drosera Australia' 'Package'

CarniDr107
Eigenschappen

Bij aanschaf van dit Drosera pakket krijgt u twee schitterende vleesetende soorten thuisgestuurd. Deze soorten komen uit het zonovergoten Australië waar ze vaak in grote groepen bij elkaar groeien wachtend op een niets vermoedend voorbij vliegende prooi. Deze Drosera-soorten hebben beide vele bladeren met groene stengels. Bij de ene soort hebben de uiteindes van de bladeren een witte gloed, terwijl deze bij de andere rood zijn.

Aantal:
Prijs: € 15,26
Bestel
Drosera Australia package
Klik op afbeelding om te vergroten
Plant soort
vleesetende
Standplaats
binnen
Standplaats
kunstlicht
Licht
veel zonlicht
Watergift
veel
Eigenschappen
speciaal

Product info

Zonnedauwen vangen prooi door middel van een plakkerige vloeistof die wordt gevormd door klieren op de uiteinden van hun bladeren. Wanneer insecten hierop landen komen ze vast te zitten, waarna het blad zich langzaam oprolt en de prooi wordt verteerd. Beide Drosera-soorten uit dit pakket worden ongeveer 10cm groot bloeien met in verhouding grote bloemen aan het uiteinde van een grote stengel.

Hoogte:
3 cm
3 cm
Breedte:
4 cm
4 cm
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Vleesetende
vleesetende
Groeiwijze:
Normaal
normaal
Groeisnelheid:
Normaal
normaal
Araflora info:
Introductie
introductie
Eigenschappen:
Speciaal
speciaal
Verspreiding:
Australië en Nieuw Zeeland
Australië en Nieuw Zeeland
 

Plant verzorging

De Drosera’s uit dit pakket zijn niet moeilijk te verzorgen en zullen uw terrarium met gemak een bijzondere toon geven. Zoals de Nederlandse naam zonnedauw al aangeeft hebben deze vleeseters behoefte aan een plek met veel licht. Zonnedauwen zijn goed bestand tegen verschillende temperaturen. De temperatuur kan het beste rond 22⁰C liggen en niet onder 8⁰C of boven 30⁰C komen. Een luchtvochtigheid van boven 60% is wel essentieel. Deze kan zelfs beter op 85% liggen om de mooiste dauwdruppels te vormen. Plant de vleeseters in een 1:1 mengsel van turf en voedingsarm zand. U kunt dit, naast andere kweekbenodigdheden, vinden in onze sectie ‘plant toebehoren’. Houd dit continu vochtig, maar zorg dat er geen water op het oppervlak kan blijven staan. U kunt de groei en aanmaak van bloemen bevorderen door de plant te voeren met kleine insecten. Als u teveel geeft kan dit echter gaan schimmelen. Ontsmet de aangedane bladeren in dat geval met wat alcohol. Oude bladeren en bloemen kunnen ook het beste uit de planten worden geknipt om infecties te voorkomen.

Verzorging:
Normaal
normaal
Standplaats:
Binnen
binnen
Licht:
Veel zonlicht
veel zonlicht
Watergift:
Veel
veel
Bewatering tips:
Water in schotel
water in schotel
Onderhoud:
Knip uitgebloeide bloemen af
knip uitgebloeide bloemen af
Lucht circulatie:
Normaal
normaal
Standplaats:
Kunstlicht
kunstlicht
Bewatering tips:
Niet sproeien
niet sproeien
 

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2023