Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Productgalerij
Terug

Zonnedauw 'Drosera huegelii'

CarniDr172
Eigenschappen
Drosera huegelii
Drosera huegelli is een vleesetende plantensoort uit de zonnedauwfamilie (Droseraceae). Deze soort komt voor in het zuidwesten van Australië. De plant kan 20 cm lange stengels maken met bijzondere, naar beneden gerichte, klokvormige bladeren. Deze plant vraagt veel licht en moet tijdens de groei altijd vochtig gehouden worden. De soort is geschikt voor lichte kamers, grote terraria of kassen en kan met warmer weer ook buitengehouden worden
Drosera huegelii
Klik op afbeelding om te vergroten
Drosera huegelii Drosera huegelii Drosera huegelii Drosera huegelii
Plant soort
vleesetende
Standplaats
binnen
Standplaats
kunstlicht
Volwassen breedte:
10 cm
Licht
veel zonlicht
Watergift
veel
Eigenschappen
speciaal

Product info

Drosera huegelli is een botanische, vleesetende plant uit de zonnedauwfamilie die klimmend tot 45 cm hoog kan worden. In de praktijk worden de stengels vaak niet langer dan 20 cm. De soort is meerjarig en groeit uit een kleine witte knol in de grond. Net als elke soort binnen het geslacht Drosera heeft ook deze soort bladeren met speciale klieren waarmee insecten gevangen kunnen worden. De plant heeft geen basaal rozet, de ijle stengels met zeer speciale bladeren ontstaan direct uit de knol. De bladeren zijn hangend, klokvormig met aan de rand en binnenkant bezet en met klieren. Met intense belichting kunnen de veelal groene bladeren diep wijnrood tot bijna zwart worden. In de zomer kan deze plant aan het einde van de stengels bloemen produceren. Bloemen staan in een eindelingse tros en zijn wit. Vermeerderen kan bij deze plant het gemakkelijkst door knolletjes onderaan de moederplant los te halen en op te groeien.
Hoogte:
6 cm
6 cm
Breedte:
4 cm
4 cm
Volwassen hoogte:
5-10 cm
5-10 cm
Volwassen breedte:
10 cm
10 cm
Bloeiperiode:
Jan-July
Jan-July
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Vleesetende
vleesetende
Groeiwijze:
Normaal
normaal
Groeisnelheid:
Normaal
normaal
Araflora info:
Introductie
introductie
Eigenschappen:
Speciaal
speciaal
Verspreiding:
Zuid Amerika
Zuid Amerika
Hoogte habitat:
0-500 m
0-500 m
 

Plant verzorging

Drosera huegelli komt voor in het zuidwesten van Australië op natte plaatsen met weinig begroeiing. De soort groeit op lemige, voedselarme gronden, moerassen en heiden. Voor een optimale groei, zorg voor een temperatuur van ongeveer 25 graden Celsius overdag. ’s Nachts mag de temperatuur dalen tot minimaal rond de 15 graden Celsius. In de lente en de zomer kan deze plant ook buitengehouden worden, plaats de plant niet direct in de volle zon maar laat deze eerst wennen. Haal de plant naar binnen als temperatuur lager dan 15 graden Celsius wordt. Plaats de soort in een mineraalrijk grondmengsel wat zo weinig mogelijk voedingsstoffen en andere zouten bevat en veel vocht kan vasthouden. Een arm mineraalrijk turf- of zandmengsel zijn hier voorbeelden van. Geef de plant zo veel mogelijk licht; helder direct licht of sterk kunstmatig licht is optimaal. Zorg ervoor dat deze soort nooit uitdroogt tijdens de groei. Drassige omstandigheden worden goed verdragen, je kan de plant altijd in een schaaltje water laten staan. Gebruik altijd mineraalarm water, kraanwater bevat vaak te veel mineralen wat de gevoelige wortels van de plant beschadigd. Voeding wordt bijna nooit gegeven, wel kan je deze plant eens in de maand ‘voeren’ door gevangen insecten te geven.
Verzorging:
Normaal
normaal
Standplaats:
Binnen
binnen
Licht:
Veel zonlicht
veel zonlicht
Watergift:
Veel
veel
Bewatering tips:
Water in schotel
water in schotel
Onderhoud:
Knip uitgebloeide bloemen af
knip uitgebloeide bloemen af
Lucht circulatie:
Normaal
normaal
Standplaats:
Kunstlicht
kunstlicht
Bewatering tips:
Niet sproeien
niet sproeien
Luchtvochtigheid overdag:
60-100%
60-100%
Luchtvochtigheid 's nachts:
80-100%
80-100%
Dag temperatuur:
15-25°C
15-25°C
Nacht temperatuur:
10-25°C
10-25°C
Temperatuur max:
30°C
30°C
Temperatuur:
15°C
15°C
Bemesting:
None
none
Kunstmatig licht hoogte:
0-20cm
0-20cm
Ph grond:
<7
<7
Substraat soort:
Peat
peat
Verpotten:
After 2 years
after 2 years

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2023