Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Kamerplanten
Terug

Begonia bowerae 'S'

Begonia03a
Eigenschappen
Begonia bowerae 'S'

Begonia bowerae 'Syn. Begonia boweri' is een kleinblijvende bladbegonia voor in de kamer of het terrarium. Het blad van de Begonia bowerae 'Ook wel Begonia boweri genoemd' is prachtig door het vlekkenpatroon van donkerrode nerven op groen blad. Deze Begonia blijft klein en relatief laag 'Tot 30 cm'. De Begonia bowerae is een populair soort plant met een bijzonder vlekkenpatroon op haar bladeren. De bladeren zijn groen met bruin gevlekt zoals een schildpadschild.Begonia bowerae is afkomstig uit Midden Amerika. Vanwege de uitstaande haartjes op de bladrand heet deze Begonia ook wel ‘Wimperbegonia’. Begonia bowerae is vernoemd naar Constance Bower, een liefhebster en kweekster van Begonia’s. De Begonia bowerae hoort bij de groep Begonia’s die rizomen maakt. Het blad wordt ongeveer 8 cm breed.

Aantal:
Prijs: € 9,81
Bestel
Begonia bowerae
Klik op afbeelding om te vergroten
Begonia bowerae Begonia bowerae Begonia bowerae
Plant soort
bladplant
Plant soort
terrarium
Standplaats
binnen
Licht
semi zon
Licht
kunstlicht
Watergift
normaal
Eigenschappen
niet eetbaar

Product info

Begonia bowerae is afkomstig uit Midden Amerika. Vanwege de uitstaande haartjes op de bladrand heet deze Begonia ook wel ‘Wimperbegonia’. Begonia bowerae is vernoemd naar Constance Bower, een liefhebster en kweekster van Begonia’s. De Begonia bowerae hoort bij de groep Begonia’s die rizomen maakt. Het blad wordt ongeveer 8 cm breed. Begonia bowerae is een makkelijk te verzorgen plant voor in huis of op kantoor. De bladeren zien er uit als een soort platte paraplu door hun ronde vorm. Deze plant groeit van nature op schaduwrijke plekken op de bodem van het tropisch bos. De kleur van het blad is bijzonder te noemen; de bladeren hebben een kleurenpatroon met lichtgroen, donkergroen en bruin. Dit geeft de plant een bijzonder uiterlijk. Araflora heeft verschillende Begonia bowerae kleurvarianten met diverse bladpatronen te koop. Van nature komt Begonia bowerae voor in Mexico.

Hoogte:
6 cm
6 cm
Breedte:
6 cm
6 cm
Bloemkleur:
Purple/white
purple/white
Bloeiperiode:
All year
all year
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Bladplant
bladplant
Plant soort:
Terrarium
terrarium
Groeiwijze:
Normaal
normaal
Eigenschappen:
Niet eetbaar
niet eetbaar
Groeisnelheid:
Snel
snel
Araflora info:
Mini
mini
Araflora info:
Nieuw
nieuw
Verspreiding:
Zuid Amerika
Zuid Amerika
Hoogte habitat:
0-1500 m
0-1500 m

Plant verzorging

Begonia bowerae is een kamer- of terrariumplant. In een terrarium geniet de Begonia van de hoge luchtvochtigheid en warmte. Als kamerplant geldt: geef Begonia’s voldoende water maar laat de potgrond droog worden tussen de gietbeurten door. Gebruik bij voorkeur handwarm gietwater. Bladbegonia’s kunnen desgewenst zomers buiten worden gezet zodat de kleuren van het blad intenser worden. Begonia bowerae staat het beste op een plek in de halfschaduw of een schaduwrijke plek. In huis of op kantoor staat Begonia bowerae liever niet op de vensterbank. Deze groene plant heeft niet veel water nodig, ongeveer 2x per week. Stilstaand water bij de wortels is niet goed voor Begonia bowerae. Zorg er daarom voor dat overtollig water uit de pot kan lopen. De grond waar deze tropische plant in geplaatst kan worden moet water makkelijk doorlaten. Geef Begonia bowerae zo nu en dan plantenvoeding om zijn groei te bevorderen. Araflora verkoopt ook verschillende soorten grond waarin Begonia bowerae geplaatst kan worden.

Verzorging:
Makkelijk
makkelijk
Standplaats:
Binnen
binnen
Licht:
Semi zon
semi zon
Watergift:
Normaal
normaal
Bewatering tips:
Gieten van boven
gieten van boven
Licht:
Kunstlicht
kunstlicht
Luchtvochtigheid overdag:
60-80%
60-80%
Luchtvochtigheid 's nachts:
60-80%
60-80%
Dag temperatuur:
10-30 °C
10-30 °C
Nacht temperatuur:
12-18 °C
12-18 °C
Temperatuur max:
30 °C
30 °C
Temperatuur min:
15 °C
15 °C
Temperatuur:
< 15 °C
< 15  °C
Bemesting:
Little
little
Kunstmatig licht hoogte:
20-40 cm
20-40 cm
Ph grond:
<5-7>
<5-7>
Substraat soort:
Peat mix
peat mix
Verpotten:
After 2 years
after 2 years

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2023