Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Kamerplanten
Terug

Alocasia boyceana

Ariods299
Eigenschappen
Alocasia boyceana

Alocasia boyceana is een mooie rechtopstaande Olifantsoor plant. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die ook nog eens snel groeit en daarom is het volgens Araflora een geweldige toevoeging voor jouw kamerjungle.

Alocasia boyceana
Klik op afbeelding om te vergroten
Alocasia boyceana Alocasia boyceana Alocasia boyceana Alocasia boyceana
Plant soort
bladplant
Standplaats
binnen
Standplaats
kuipplant
Standplaats
kunstlicht
Volwassen breedte:
<70 cm
Licht
geen direct zonlicht
Licht
semi zon
Watergift
normaal

Product info

Alocasia boyceana is een tropische plant van de Araceae plantenfamilie. Alocasia planten staan ook wel bekend als de Taro of de Olifantsoor plant, Alocasia boyceana staat specifiek bekend als de rechtopstaande Olifantsoor plant door de stand en vorm van z’n bladeren. Alocasia boyceana groeit als een rhizoom en de plant zal zeker snel groeien tijdens de warmere maanden. Alocasia planten kunnen tijdens de warmere zomermaanden zowat elke week een nieuw blad vormen. Alocasia planten komen van oorsprong voor in de tropen van verschillende Aziatische landen. De bladeren van Alocasia boyceana zijn scherp toegespitst op het einde, de bladeren zijn in het midden van het blad bevestigd aan de bladsteel. Van daaruit is het blad opgesplitst in twee delen die langzaam scherp toespitsen in een punt weg van de bladsteel, hierdoor ontstaat hun kenmerkende vorm. De bladeren zijn fel groen gekleurd en zullen 5 tot 7 primaire duidelijk zichtbare bladnerven hebben. De bladstelen van Alocasia boyceana zijn meestal licht gekleurd met bruine vlekjes, maar ze kunnen ook bijna zwart of juist duidelijk groen gekleurd zijn. Op een plant kunnen alle verschillende kleuren bladstelen voorkomen. Araflora adviseert wel om Alocasia boyceana op een goede plek buiten het bereik van huisdieren en kleine kinderen te zetten, want de plant is giftig wanneer geconsumeerd.

Hoogte:
15 cm
15 cm
Breedte:
10 cm
10 cm
Volwassen hoogte:
>100 cm
>100 cm
Volwassen breedte:
<70 cm
<70 cm
Bloemkleur:
Red
red
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Bladplant
bladplant
 

Plant verzorging

Alocasia boyceana is een tropische plant en gedijt daarom het beste met een hogere luchtvochtigheidsgraad, daarom adviseert Araflora om de plant meerdere keren per week te benevelen met water. Daarnaast kan de pot ook op een tray met kiezeltjes met een klein laagje water worden gezet om de luchtvochtigheid op peil te houden. Alocasia boyceana geeft de voorkeur aan fel maar indirect licht, pas op met blootstelling aan fel direct zonlicht, wanneer de plant te veel direct licht ontvangt kunnen de bladeren verkleuren of zelfs verschroeien. De plant geeft de voorkeur aan temperaturen tussen de 15 tot 27 graden Celsius, voorkom dat de temperatuur onder de 15 graden Celsius uitkomt. Araflora voorziet Alocasia boyceana van goed ventilerende en goed gedraineerde bodemmix met een pH van tussen de 5.5 tot 6.5. De bodem dient vochtig te blijven, maar voorkom dat de planten natte voeten krijgt want dit kan wortelrot veroorzaken. Als de bovenste paar centimeter van de bodem droog aanvoelt kan de plant wat water worden gegeven, verlaag de frequentie van het water geven tijdens de koudere maanden. Alocasia boyceana kan elke twee weken wat reguliere wateroplosbare kamerplantenvoeding worden gegeven, van maart t/m september. Araflora adviseert wel om de plantenvoeding tot de helft van de aangegeven dosering te verdunnen.

Verzorging:
Zeer makkelijk
zeer makkelijk
Standplaats:
Binnen
binnen
Standplaats:
Kuipplant
kuipplant
Licht:
Geen direct zonlicht
geen direct zonlicht
Licht:
Semi zon
semi zon
Watergift:
Normaal
normaal
Bewatering tips:
Goede drainage
goede drainage
Bewatering tips:
Geen water in schotel
geen water in schotel
Onderhoud:
Kan gesnoeid worden
kan gesnoeid worden
Standplaats:
Kunstlicht
kunstlicht
Luchtvochtigheid overdag:
60-80%
60-80%
Luchtvochtigheid 's nachts:
60-80%
60-80%
Dag temperatuur:
10-30 °C
10-30 °C
Nacht temperatuur:
12-18 °C
12-18 °C
Temperatuur:
< 15 °C
< 15  °C
Bemesting:
Little
little
Ph grond:
<5-8>
<5-8>
Substraat soort:
Peat
peat
Verpotten:
After 2 years
after 2 years
 

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2023