Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Kamerplanten
Terug

Alocasia cucullata

Ariods221
Eigenschappen
Alocasia cucullata
Alocasia cucullata is een Populaire kamerplant die vrij compact in de breedte blijft, maar wel de hoogte in kan schieten. Volgens Araflora is Alocasia cucullata de perfect plant om jouw kantoor of huiskamer op te fleuren, met z’n elegante slanke stengels met daarop prachtig hartvormige bladeren is het een echte blikvanger.
Aantal:
Prijs: € 40,00
Bestel
Alocasia cucullata
Klik op afbeelding om te vergroten
Alocasia cucullata Alocasia cucullata Alocasia cucullata Alocasia cucullata Alocasia cucullata
Plant soort
bladplant
Standplaats
binnen
Standplaats
kuipplant
Standplaats
kunstlicht
Volwassen breedte:
<70 cm
Licht
geen direct zonlicht
Licht
semi zon
Watergift
normaal

Product info

Alocasia cucullata komt van oorsprong uit de tropen van Zuidoost-Azië en komt met name in grote getale voor op het eiland Borneo. De plant wordt ook wel “olifants-oor” genoemd door de vorm van zijn bladeren. Vanwege het feit dat er wordt geloofd dat Alocasia cucullata geluk brengt, staat de plant in veel Boeddhistische tempels door heel Thailand heen staat. Hierdoor wordt de plant ook wel “Buddha’s Palm” genoemd. De prachtige hartvormige bladeren lijken vaak wat glanzend en zijn donkergroen gekleurd. Vroeger waren de meeste Alocasia planten eetbaar, maar door veredeling zijn met name oneetbare Alocasia’s gekweekt voor sierdoeleinden over de jaren heen. Volgens Araflora is Alocasia cucullata de perfecte plant voor in jouw kantoor of huiskamer omdat je er weinig omkijken naar zal hebben.
Hoogte:
60 cm
60 cm
Breedte:
30 cm
30 cm
Volwassen hoogte:
>100 cm
>100 cm
Volwassen breedte:
<70 cm
<70 cm
Bloemkleur:
Red
red
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Bladplant
bladplant
 

Plant verzorging

Alocasia cucullata gedijt goed met een temperatuur van 18 tot 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat je jouw Alocasia cucullata niet op de tocht of te dichtbij de verwarming of airconditioner plaatst. Daarnaast is de plant nog al temperatuur gevoelig, dus probeer al te grote temperatuurschommelingen te voorkomen. Als tropische plant geeft Alocasia cucullata de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheidsgraad van tussen de 65% tot 80%. Probeer te voorkomen dat de luchtvochtigheid te veel onder de 60% zakt, want dan zullen de bladeren verdrogen. Een te hoge luchtvochtigheid, door bijvoorbeeld te veel besproeien van de plant, zal de kans op ziektes zoals schimmels vergroten. Araflora adviseert om Alocasia cucullata niet te dicht op je raam te zetten, omdat de plant de voorkeur geeft aan fel maar indirect/gefilterd zonlicht. Te fel direct zonlicht kan de plant beschadigen. Araflora voorziet Alocasia cucullata van een goed gedraineerde bodem die vochtig moet blijven, maar niet doordrenkt mag raken. Als de bovenste 5cm van de bodem droog aanvoelt dan kan er water worden gegeven, zorg voor een middelmatige watergift waardoor de bodem voldoende vochtig wordt. Alocasia cucullata kan tweemaal per maand wat reguliere plantenvoeding worden gegeven tijdens het groeiseizoen, van maart t/m september, maar niet tijdens de wintermaanden. Araflora adviseert, wanneer nodig, om Alocasia cucullata te verpotten tijdens het voorjaar of de zomer.
Verzorging:
Zeer makkelijk
zeer makkelijk
Standplaats:
Binnen
binnen
Standplaats:
Kuipplant
kuipplant
Licht:
Geen direct zonlicht
geen direct zonlicht
Licht:
Semi zon
semi zon
Watergift:
Normaal
normaal
Bewatering tips:
Goede drainage
goede drainage
Bewatering tips:
Geen water in schotel
geen water in schotel
Onderhoud:
Kan gesnoeid worden
kan gesnoeid worden
Standplaats:
Kunstlicht
kunstlicht
Luchtvochtigheid overdag:
60-80%
60-80%
Luchtvochtigheid 's nachts:
60-80%
60-80%
Dag temperatuur:
10-30 °C
10-30 °C
Nacht temperatuur:
12-18 °C
12-18 °C
Temperatuur:
< 15 °C
< 15  °C
Bemesting:
Little
little
Ph grond:
<5-8>
<5-8>
Substraat soort:
Peat
peat
Verpotten:
After 2 years
after 2 years
 

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2023