Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Productgalerij
Terug

Zonnedauw 'Drosera derbyensis'

CarniDr127
Eigenschappen
Drosera derbyensis
Drosera derbyensis is een kleine rozetvormende, vleesetende plant uit de zonnedauwfamilie. De plant maakt een dicht rozet, bestaande uit bleekgroene bladeren. Deze plant vraagt veel licht en moet tijdens de groei altijd vochtig gehouden worden. De soort is geschikt voor lichte kamers, grote terraria of kassen en kan met warmer weer ook buiten gehouden worden.
Dosera derbyensis
Klik op afbeelding om te vergroten
Dosera derbyensis Dosera derbyensis
Plant soort
vleesetende
Standplaats
binnen
Standplaats
kunstlicht
Volwassen breedte:
10 cm
Licht
veel zonlicht
Watergift
veel
Eigenschappen
speciaal

Product info

Drosera derbyensis is een vleesetende plant uit de zonnedauw familie die tot 10 cm brede rozetten groeit. Bij volwassen exemplaren met vele bladeren wordt de plant half- bolvormig. De soort is meerjarig en vormt zich een kleine bolvormige structuur welke ontstaat uit de basis van oude bladeren. De lepelvormige bladeren van deze soort hebben een unieke eigenschap waar deze bedekt zijn met een wollige beharing. Door deze beharing lijken de bladeren mintgroen van kleur. Onderscheidend met D. lanata zijn de haren welke niet-stervormig zijn. Aan het einde van de bladeren ontstaat een verbreding welke rood van kleur is door de klieren waarmee insecten gevangen kunnen worden. Met intense belichting kan het kleurcontrast duidelijker worden. De soort bloeit vanaf maart, waarbij een tot vier, tot 35 cm lange bloemstengels geproduceerd worden met tot ongeveer 50 bloemen. De behaarde bloemen zijn wit of roze van kleur. Vermeerderen kan bij deze plant het gemakkelijkst door individuele rozetten onderaan de moederplant los te halen en op te groeien of door te zaaien.
Hoogte:
3 cm
3 cm
Breedte:
4 cm
4 cm
Volwassen hoogte:
5-10 cm
5-10 cm
Volwassen breedte:
10 cm
10 cm
Bloeiperiode:
Jan-July
Jan-July
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Vleesetende
vleesetende
Groeiwijze:
Normaal
normaal
Groeisnelheid:
Normaal
normaal
Araflora info:
Introductie
introductie
Eigenschappen:
Speciaal
speciaal
Verspreiding:
Zuid Afrika
Zuid Afrika
Hoogte habitat:
0-500 m
0-500 m
 

Plant verzorging

Drosera derbyensis komt alleen voor in het zuidwesten van Australië op natte plaatsen met weinig begroeiing. De soort groeit op plaatsen waar water blijft staan op minerale grond, of op vochtige plekken langs rivieren en beken. Voor een optimale groei, zorg voor een temperatuur van ongeveer 25 graden Celsius overdag. ’s Nachts mag de temperatuur dalen tot minimaal rond de 15 graden Celsius. In de lente en de zomer kan deze plant ook buiten gehouden worden, plaats de plant niet direct in de volle zon maar laat deze eerst wennen. Haal de plant naar binnen als temperatuur lager dan 15 graden Celsius wordt. Plaats de soort in een mineraalrijk grondmengsel wat zo weinig mogelijk voedingsstoffen en andere zouten bevat en veel vocht kan vasthouden. Een arm turf- of zandmengsel zijn hier voorbeelden van. Geef de plant zo veel mogelijk licht; helder direct licht of sterk kunstmatig licht is optimaal. Zorg ervoor dat deze soort nooit uitdroogt tijdens de groei. Drassige omstandigheden worden goed verdragen, je kan de plant altijd in een schaaltje water laten staan. Gebruik altijd mineraalarm water, kraanwater bevat vaak te veel mineralen wat de gevoelige wortels van de plant beschadigd. Voeding wordt bijna nooit gegeven, wel kan je deze plant eens in de maand ‘voeren’ door gevangen insecten te geven.
Verzorging:
Normaal
normaal
Standplaats:
Binnen
binnen
Licht:
Veel zonlicht
veel zonlicht
Watergift:
Veel
veel
Bewatering tips:
Water in schotel
water in schotel
Onderhoud:
Knip uitgebloeide bloemen af
knip uitgebloeide bloemen af
Lucht circulatie:
Normaal
normaal
Standplaats:
Kunstlicht
kunstlicht
Bewatering tips:
Niet sproeien
niet sproeien
Luchtvochtigheid overdag:
60-100%
60-100%
Luchtvochtigheid 's nachts:
80-100%
80-100%
Dag temperatuur:
15-25°C
15-25°C
Nacht temperatuur:
15-30°C
15-30°C
Temperatuur max:
30°C
30°C
Temperatuur:
15°C
15°C
Bemesting:
None
none
Kunstmatig licht hoogte:
0-20cm
0-20cm
Ph grond:
<7
<7
Substraat soort:
Peat
peat
Verpotten:
After 2 years
after 2 years

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2023