Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Kamerplanten
Terug

Hawaii palm 'Brighamia insignis' 'M'

Paex02b
Eigenschappen
Brighamia insignis 'M'

De Hawaii Palm is een exotische plant met felgroene bladeren. Deze palm is een opvallende aanwinst voor in huis en in de zomer voor buiten. Door de aanschaf van deze plant wordt meegeholpen aan het behoud van de soort in zijn natuurlijke leefgebied in Hawaii. Brighamia insignis (Hawaï-palm) komt van oorsprong op enkele eilanden in de Stille Oceaan voor. Dit kleine boompje heeft een on-palmachtig rond, groen blad, dat zich telkens vernieuwt. De stam wordt langer op het punt waar het blad afvalt. De Brighamia insignis bloeit met fraaie gele bloemen, die mooi kleuren bij het blad.

Aantal:
Prijs: € 26,17
Bestel
Brighamia insignis 'Hawaiian palm'
Klik op afbeelding om te vergroten
Brighamia insignis 'Hawaiian palm'
Plant soort
bladplant
Standplaats
binnen
Standplaats
kuipplant
Volwassen breedte:
40 cm
Licht
veel zonlicht
Licht
semi zon
Watergift
normaal
Eigenschappen
gelimiteerd

Product info

De Hawaii Palm is een opvallende kleine plant met felgroene bladeren. Officieel valt deze plant niet onder de familie van de palmen. De bladeren zien er bijvoorbeeld heel anders uit dan bij echte palmen. De palm blijft uit zichzelf op een grootte van ongeveer 1 meter in huis, in de natuur wordt hij maximaal 4,5 meter hoog. Als deze plant bloeit, krijgt hij lange gele bloemen. De Brighamia palm wordt in zijn natuurlijke omgeving in zijn voortbestaan bedreigd, maar wordt succesvol in kwekerijen gekweekt. Door deze exotische palm in huis te nemen, wordt deze soort behouden in zijn voortbestaan. Bij aanschaf van deze plant, wordt een deel van de opbrengst van de kweker gedoneerd aan een programma om de wilde palmen op Hawaii te beschermen. Van de Hawaï-palm bestaan in de natuur naar schatting nog slechts enkele tientallen exemplaren. De nachtvlinder die voor kruisbestuiving zorgt waardoor vruchten kunnen ontstaan met zaad, is misschien zelfs al uitgestorven. Wetenschappers hebben, aan touwen en touwladders langs steile vulkaanhellingen hangend, nog overgebleven planten handmatig weten te bestuiven. Het op die manier verkregen zaad van Brighamia insignis is aan botanische tuinen wereldwijd geschonken, waardoor de soort nu voor uitsterven is behoed.

Hoogte:
12 cm
12 cm
Breedte:
20 cm
20 cm
Volwassen hoogte:
100 cm
100 cm
Volwassen breedte:
40 cm
40 cm
Bloemkleur:
White
white
Bloeiperiode:
June-Nov
June-Nov
Temperatuur winter:
5 °C
5 °C
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Bladplant
bladplant
Groeiwijze:
Normaal
normaal
Groeisnelheid:
Normaal
normaal
Araflora info:
Korting
korting
Eigenschappen:
Gelimiteerd
gelimiteerd
Verspreiding:
Zuid Amerika
Zuid Amerika
Hoogte habitat:
0-1000 m
0-1000 m
 

Plant verzorging

De Hawaii palm is een makkelijke potplant die weinig water nodig heeft. Binnenshuis doet de Brighamia insignia het heel goed en in de zomer kan hij ook goed op balkon of terras staan. De Hawaii palm groeit goed op een lichte plek maar mag ook in de halfschaduw staan. De potgrond moet vochtig gehouden worden, maar niet kletsnat. Eens per maand een beetje bemesten is voldoende. In de winter heeft deze plant een natuurlijke rustperiode, waarin hij ook wat blad kan laten vallen. In de zomer kan deze plant gerust buiten worden geplaatst. Als het kouder wordt dan 10 graden Celsius moet hij weer naar binnen. Let op: deze plant trekt makkelijk luizen aan. Het is daarom verstandig deze plant elke week in het hart goed te controleren op de aanwezigheid van ongedierte. Araflora is trots dat deze plant is opgenomen in ons assortiment, zodat wij zowel een mooie plant onder de aandacht kunnen brengen als kunnen bijdragen aan de bescherming van deze soort in de natuur.

Verzorging:
Makkelijk
makkelijk
Standplaats:
Binnen
binnen
Standplaats:
Kuipplant
kuipplant
Licht:
Veel zonlicht
veel zonlicht
Licht:
Semi zon
semi zon
Watergift:
Normaal
normaal
Bewatering tips:
Geen water in schotel
geen water in schotel
Onderhoud:
Kan gesnoeid worden
kan gesnoeid worden
Lucht circulatie:
Veel
veel
Luchtvochtigheid overdag:
60-90%
60-90%
Luchtvochtigheid 's nachts:
70-90%
70-90%
Temperatuur max:
35 °C
35 °C
Temperatuur min:
5 °C
5 °C
Temperatuur:
15°C
15°C
Bemesting:
Medium
medium
Substraat soort:
Mixed
mixed
Verpotten:
After 1 year
after 1 year
 

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2020