Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Vleesetende planten
Terug

Zonnedauw 'Drosera rupicola' 'S'

CarniDr153
Eigenschappen
Drosera rupicola 'S'

Drosera rupicola is een vleesetende plantensoort uit de zonnedauwfamilie. Deze soort komt voor in het zuidwesten van Australië. De plant heeft meerdere, tot 15 cm lange half schuin omhooggaande stengels met bladeren die karakteristieke klieren bevatten waarmee insecten gevangen worden. Deze plant vraagt veel licht en moet tijdens de groei altijd vochtig gehouden worden. De soort is geschikt voor lichte kamers, grote terraria of kassen en kan met warmer weer ook naar buiten.

Aantal:
Prijs: € 8,72
Bestel
Drosera rupicola 'S'
Klik op afbeelding om te vergroten
Drosera rupicola 'S' Drosera rupicola 'S' Drosera rupicola 'S' Drosera rupicola 'S'
Plant soort
vleesetende
Standplaats
binnen
Standplaats
kunstlicht
Volwassen breedte:
10 cm
Licht
veel zonlicht
Watergift
veel
Eigenschappen
speciaal

Product info

Drosera rupicola is een vleesetende plant uit de zonnedauwfamilie die tot ongeveer 15 cm hoog groeit. De soort is meerjarig en groeit uit een kleine knollen in de grond. Net als elke soort binnen het geslacht Drosera heeft ook deze plant speciale bladeren met speciale klieren waarmee insecten gevangen kunnen worden. Deze soort heeft een centraal rozet van lepelvormige, beklierde bladeren. Daaruit ontstaan drie tot vijf de stengels, waar paarsgewijs halfronde, groene bladeren uit groeien. Met een intense belichting blijven de bladeren van deze plant nog steeds vrij helder groen. Er bestaan ook varianten die wel wat roder worden onder intens licht. De soort krijgt wanneer deze volwassen is simpele, vijftallige, witte bloemen van juli tot oktober. Deze plant kan het makkelijkst vermeerderd worden door jonge rozetten of knolletjes onderaan de moederplant los te halen en op te groeien.

Hoogte:
5 cm
5 cm
Breedte:
4 cm
4 cm
Volwassen hoogte:
5-10 cm
5-10 cm
Volwassen breedte:
10 cm
10 cm
Bloeiperiode:
Jan-July
Jan-July
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Vleesetende
vleesetende
Groeiwijze:
Normaal
normaal
Groeisnelheid:
Normaal
normaal
Araflora info:
Introductie
introductie
Eigenschappen:
Speciaal
speciaal
Verspreiding:
Australië en Nieuw Zeeland
Australië en Nieuw Zeeland
Hoogte habitat:
0-500 m
0-500 m
 

Plant verzorging

Drosera rupicola komt voor in het zuidwesten van Australië op natte plaatsen met weinig begroeiing. Ze komen voor op lemige voedselarme gronden, moerassen en granieten rotspartijen. Voor een optimale groei, zorg voor een temperatuur van ongeveer 25 graden Celsius overdag. ’s Nachts mag de temperatuur dalen tot minimaal rond de 15 graden Celsius. In de lente en de zomer kan deze plant ook buiten gehouden worden, plaats de plant niet direct in de volle zon. Haal de plant naar binnen als temperatuur lager wordt dan 15 graden Celsius. Plaats de soort in een mineraalrijk grondmengsel wat zo weinig mogelijk voedingsstoffen en andere zouten bevat maar ook veel vocht kan vasthouden. Een arm turf- of zandmengsel zijn hier voorbeelden van. Geef de plant zo veel mogelijk licht; helder direct licht of sterk kunstmatig licht is optimaal. Zorg ervoor dat deze soort tijdens de groei nooit uitdroogt. Drassige omstandigheden worden goed verdragen, je kan de plant altijd in een schaaltje water laten staan. Deze soort droogt in de natuur compleet op waar deze de droge periode overleeft als knol in de grond. Gebruik altijd mineraalarm water, kraanwater bevat vaak te veel mineralen wat de gevoelige wortels van de plant beschadigd. Voeding wordt bijna nooit gegeven, wel kan je deze plant eens in de maand voeren door gevangen insecten te geven.

Verzorging:
Normaal
normaal
Standplaats:
Binnen
binnen
Licht:
Veel zonlicht
veel zonlicht
Watergift:
Veel
veel
Bewatering tips:
Water in schotel
water in schotel
Onderhoud:
Knip uitgebloeide bloemen af
knip uitgebloeide bloemen af
Lucht circulatie:
Normaal
normaal
Standplaats:
Kunstlicht
kunstlicht
Bewatering tips:
Niet sproeien
niet sproeien
Luchtvochtigheid overdag:
60-100%
60-100%
Luchtvochtigheid 's nachts:
80-100%
80-100%
Dag temperatuur:
15-25°C
15-25°C
Nacht temperatuur:
10-25°C
10-25°C
Temperatuur max:
30°C
30°C
Temperatuur:
15°C
15°C
Bemesting:
None
none
Kunstmatig licht hoogte:
0-20cm
0-20cm
Ph grond:
<7
<7
Substraat soort:
Peat
peat
Verpotten:
After 2 years
after 2 years

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2023