Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Kamerplanten
Terug

Impatiens marianae

Botho165
Eigenschappen
Impatiens marianae

Impatiens marianae komt oorspronkelijk uit Assam en groeit daar op beschaduwde plaatsen. Het is allereerst een bladplant, want het blad is schitterend getekend, maar de roze-rode bloemen zijn ook zeer fraai. Ze lijken op de bloemen van de springbalsemien, maar zijn kleiner. Deze plant uit india is geschikt voor palludarium met hoge vochtigheid of in glaswerk thuis. Er zijn maar weinig planten die zoˈn innemende tekening op de bladeren hebben als Impatiens marianae. Op de groene licht getande bladeren zijn parelwitte vlekken te vinden. De soort heeft liggende stengels die ongeveer een halve meter hoog kunnen worden. Het blad is niet het enige wat de plant zo bijzonder maakt. De bloemen zijn namelijk felroze en hebben een zeer complexe vorm. Impatiens marianae is bovendien vrij gemakkelijk te verzorgen.

Impatiens marianae
Klik op afbeelding om te vergroten
Impatiens marianae Impatiens marianae Impatiens marianae flower Impatiens marianae flower Impatiens marianae
Plant soort
terrarium
Standplaats
binnen
Standplaats
kunstlicht
Volwassen breedte:
40 cm
Licht
semi zon
Watergift
normaal
Eigenschappen
speciaal

Product info

Impatiens marianae wordt tot 25 cm hoog, maar kan ook wat gaan hangen en de scheuten die op de grond liggen kunnen ook weer gaan wortelen. Wordt de plant te groot dan kan hij probleemloos ingekort worden en daarna verschijnen al snel weer nieuwe stengels met het fraai gestreepte blad. Impatiens marianae komt oorspronkelijk uit India, waar de plant in vrij koele gebieden leeft. De soort is nauw verwant aan het in Nederland voorkomende grote springkruid dat zo wijdverspreid is geworden dat deze als problematisch wordt aangewezen. Dit gevaar is echter niet aanwezig bij Impatiens marianae, omdat de soort geen temperaturen onder 0°C kan verdragen. De stelen van de plant zijn licht behaard en groen van kleur. De bloemen bevatten opvallend veel nectar en dragen een lange spoor.

Hoogte:
10 cm
10 cm
Breedte:
5 cm
5 cm
Volwassen hoogte:
100 cm
100 cm
Volwassen breedte:
40 cm
40 cm
Bloeiperiode:
All year
all year
Temperatuur winter:
5 °C
5 °C
Product soort:
Plant
plant
Plant soort:
Terrarium
terrarium
Groeiwijze:
Kruipend
kruipend
Groeisnelheid:
Normaal
normaal
Eigenschappen:
Speciaal
speciaal
Araflora info:
Gelimiteerd
gelimiteerd
Verspreiding:
Zuid Afrika
Zuid Afrika
Hoogte habitat:
0-1000 m
0-1000 m

Plant verzorging

Impatiens marianae is eenvoudig te verzorgen. De plant heeft een gematigde, lichte en vochtige omgeving nodig, die in een koel terrarium gemakkelijk te verkrijgen is. Zo moet de omgeving idealiter tussen 10⁰C en 23⁰C en een luchtvochtigheid van 60% hebben. Houd de plant uit direct zonlicht, omdat dit het blad kan verbranden. Geef Impatiens marianae regelmatig regen- of gedestilleerd water, wanneer de aarde licht begint op te drogen. Het is belangrijk om voor een goede afwatering te zorgen om eventuele rotting en ziektes te voorkomen. Als ondergrond kunt u normale plantenaarde gebruiken, die u eens in de maand bemest. Het is aan te raden oude takken, bladeren en bloemen uit de plant weg te knippen. Impatiens marianae houdt van een vochtige omgeving en de potgrond mag dan ook nooit uitdrogen. Is de grond toch erg droog dan de pot in een schaal met water zetten en de grond goed vol laten zuigen. Zet de plant in een kasje of in de woonkamer op een plek waar hij geen felle zon krijgt. Deze Impatiens is een waardevolle kamerplant en kan in warme zomers op een beschaduwde en niet te droge plek ook buiten staan. Zodra de temperatuur in de herfst weer zakt, dient de plant weer in huis gehaald te worden. Wordt de plant te groot dan kan hij probleemloos ingekort worden en daarna verschijnen al snel weer nieuwe stengels met het fraai gestreepte blad.

Verzorging:
Makkelijk
makkelijk
Standplaats:
Binnen
binnen
Licht:
Semi zon
semi zon
Watergift:
Normaal
normaal
Bescherming:
Gieten van boven
gieten van boven
Bewatering tips:
Gieten van boven
gieten van boven
Bewatering tips:
Sproeien
sproeien
Lucht circulatie:
Normaal
normaal
Standplaats:
Kunstlicht
kunstlicht
Luchtvochtigheid overdag:
60-90%
60-90%
Luchtvochtigheid 's nachts:
70-90%
70-90%
Temperatuur max:
35 °C
35 °C
Temperatuur min:
5 °C
5 °C
Bemesting:
Medium
medium
Ph grond:
<6-7>
<6-7>
Substraat soort:
Mixed
mixed
Verpotten:
After 1 year
after 1 year
 

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2020