Nederlands English Français Deutsch
Winkelwagen
Items: 0
Totaal: € 0,00
Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Bent u hier nieuw?

Inloggen
Kamerplanten
Terug

Begonia bipinnatifida 'Starter plant'

Begonia02a
Eigenschappen
Begonia bipinnatifida 'Starter plant'

Deze zeldzame Begonia-soort heeft zijn naam te danken aan het feit dat zijn bladeren veel weghebben van die van een varen. Begonia bipinnatifida komt oorspronkelijk uit Nieuw-Guinea en houdt daarom van een vochtige omgeving. Ideaal voor in het terrarium dus! De plant die Araflora aanbiedt heeft een compact formaat, prachtige roze bloemen en opvallende felrood gekleurde bladeren. Dat maakt deze soort zeker tot één van de bijzondere begonia’s.

Aantal:
Prijs: € 17,44 € 16,35
Bestel
Begonia bipinnatifida adult
Klik op afbeelding om te vergroten
Begonia bipinnatifida plug plant example Begonia bipinnatifida flower example
Plant soort
bloeiende plant
Plant soort
terrarium
Standplaats
binnen
Licht
semi zon
Licht
kunstlicht
Watergift
normaal
Eigenschappen
niet eetbaar

Product info

Begonia bipinnatifida is in het wild te vinden op de rotsachtige delen van Mount Horne. De stengel van de begonia is bordeauxrood en verspringt telkens licht van groeirichting na elke bladknop. Hij vormt een mooi contrast met de donkergroene bovenkant van de bladeren. De onderkant van de bladeren heeft dezelfde kleur als de stengel. Ze zijn sterk vertakt en hebben de vorm van een veer, wat erg doet denken aan een varen. Begonia bipinnatifida wordt zo’n 30 cm groot. De plant is echter gemakkelijk klein te houden. De bloemen zijn vrij klein, maar hebben met hun roze bloembladeren en gele stempel of meeldraden toch een opvallend uiterlijk.

Hoogte:
8 cm
8 cm
Breedte:
3 cm
3 cm
Bloemkleur:
Purple
purple
Bloeiperiode:
All year
all year
Product soort:
Plant plug
plant plug
Plant soort:
Bloeiende plant
bloeiende plant
Plant soort:
Terrarium
terrarium
Groeiwijze:
Normaal
normaal
Eigenschappen:
Niet eetbaar
niet eetbaar
Groeisnelheid:
Langzaam
langzaam
Araflora info:
Mini
mini
Araflora info:
Nieuw
nieuw
Verspreiding:
Midden Amerika
Midden Amerika
Hoogte habitat:
0-1500 m
0-1500 m

Plant verzorging

Begonia bipinnatifida heeft wat extra aandacht nodig om tot zijn volledige recht te komen. Zo heeft de plant een ruimte met een gematigde temperatuur en hoge luchtvochtigheid nodig. Een terrarium is een zeer geschikte optie. Als de plant op deze manier wordt gehouden moet hij dicht bij een felle lichtbron staan. Als u gebruikt maakt van natuurlijk licht, dan moet u er rekening mee houden dat de plant in de zomer niet in direct zonlicht staat. Begonia bipinnatifida is bestand tegen een grote variatie aan temperaturen, namelijk tussen 10⁰C en 35⁰C. Het is echter zeer sterk aan te raden de plant in de winter in een ruimte te houden die niet onder de 15⁰C kan zakken. Een temperatuur van rond de 22⁰C is voldoende voor de rest van het jaar. Zorg wel dat de luchtvochtigheid op een niveau van 70% ligt. Geef handwarm water wanneer de bovenste laag van de bodem droog is geworden. In de winter moet de grond iets verder opdrogen voordat er water kan worden gegeven. In terraria kan dit zich beperken tot slechts een paar keer per jaar! Een goede luchtventilatie is niet essentieel, maar zorgt er wel voor dat ziektes en infecties minder kans hebben om grip te krijgen op de plant. Als ondergrond kunt u een mengsel van turf en een ander materiaal gebruiken. Water moet hier te allen tijde goed uit weg kunnen lopen. In een terrarium vormt een vezelachtig mengsel (bijv. kokos) een geschikte bodem. Geef Begonia bipinnatifida eens in de twee weken normale plantenvoeding als u de plant niet in een terrarium houdt.

Verzorging:
Moeilijk
moeilijk
Standplaats:
Binnen
binnen
Licht:
Semi zon
semi zon
Watergift:
Normaal
normaal
Bewatering tips:
Gieten van boven
gieten van boven
Licht:
Kunstlicht
kunstlicht
Luchtvochtigheid overdag:
60-80%
60-80%
Luchtvochtigheid 's nachts:
60-80%
60-80%
Dag temperatuur:
10-30 °C
10-30 °C
Nacht temperatuur:
12-18 °C
12-18 °C
Temperatuur max:
30 °C
30 °C
Temperatuur min:
15 °C
15 °C
Temperatuur:
< 15 °C
< 15  °C
Bemesting:
Little
little
Kunstmatig licht hoogte:
20-40 cm
20-40 cm
Substraat soort:
Peat mix
peat mix
Verpotten:
After 2 years
after 2 years
 

Print info

Copyright © Araflora.com 2006 - 2022